|
Ne olacak bu çiftcinin hali. Ya arkadaşlar sertifikalı m9 fide yetiştirelim dedik kanunlara yasalara bir baktık ki inanın Türkiye de ki sayılı holdingler anca sertifikalı fide yetiştirme ruhsatı alabilir. Labaratuvarlar Ziraat mühendisleri bilmem ne kadar arazi. bilmem ne bilmem ne. Ya ondan sonra da sertifikalı fidan ekin sertifikalı fidandan başka ekmeyin. Fiyatlara bakıyon bir fide 10- 20 ytl arası. almak bir dert. Olmaz arkadaşlar ya inanın böyle bu şekilde bizim Ülkemiz de ağaç filan dikilmez ya. Ya Labaratuvar kurulacak ise şart ise evet bir labaratuvar kurulur bundan 20 sertifikalı fide yetiştirecek kişi yararlanır. Ziraat Mühendisi çalıştırılacak ise atıyorum 50 bin fide yetişitiricisi ne bir ziraat mühendisi çalıştırma zorunluluğu getirilir. Atıyorum bir insan yılda 10 bin fide yetiştirmek istiyorsa 20 çiftciye bir labaratuvar 5 Çiftciyede bir ziraat mühendisi çalıştırma şart koşulur. Ama bunların hepsini siz yapacaksınız bunları yapmadan sertifikalı fidan yetiştiremezsinin derseniz bu memlekette bir fide 10 ytl ücret bile inan az. Eğer ki bir yol bulunup bu iş kolaylaştırılmaz ise bizim memleketimizde ağaç sızlıktan çöl olur gider arkadaşlar. Devlet fing eken çiftciye destek veriyor. Buraya kadar her şey çok güzel. Devlet fing üreticisini destekliyor. Çiftci kardeşim destek alabilmek için koyuluyor varıyor ilçe veya il Tarım müdürlüklerine Araziye kadar Mühendis Arkadaşları getiriyor ben buraya fing ektim. Destekleme verin. Çiftcimiz destek istemek te haklı. Arazi ölçülüyor biçiliyor arazi 9500 metre kare yani dokuz dekar beşyüz metre kare siz destekleme alamazsınız. Niye sizin araziniz on dekar değil. Sayın Millet vekilim Sayın Başbakanım biz sizin kadar zengin değiliz ki siz zengin insanları desteklemek için mi bu fakir fukaranın oyunu alarak oraya seçildiniz. Gelelim Hayvancılık desteklenmesine evet arkadaşlar eğer evinizde İnek var ise destekleme alabiliyorsunuz. Devletimiz size destekleme veriyor. Sevinme çiftci kardeşim. Lütfen Sevinme Devletimiz ağalara Zengin insanlara destekleme veriyor. Eğer ki inek sayısı 5 den aşağı ise destek bile alamazsın bu devlet zenginlerin devleti. Bu Millet Vekilleri sizin vekiliniz değil, Zenginlerin ağaların vekili. Ya arkadaşlar yan gelip yatmanın zamanı değil artık çiftçi üretim birlikleri kurulmasının zamanı geldi. Geçiyor. Lütfen Kooperatifmi kuracağız. Birlik mi kuracağız. Aksi takdirde yarın hepimiz fakir fukara fonunun kapısına muhtaç kalacağız. Zenginler destek alacaklar. Az gelirli çiftci bu insanlar ile rekabet edecek inanın batıp gideceğiz. Onun için derhal Çiftci üretim birlikleri kurup sesimi duyurmalıyız. Bu yanlışlıktan kurtulmalıyız. Artı her yıl ne ekeceğimize ne dikeceğimize bu birlikler vasıtası ile kararlaştırmalıyız ki ektiğimiz ürünler para yapsın aksi takdirde yetiştirdiğimiz ürünlerimiz tarlamız da çürüyüp gidecektir. Saygılarımız ile.
Düzenleyen sazli.org - 05-Haziran-2009 Saat 23:00
|